Mad- og mål­tids­ord­ning

I Kolbøtten er vi stolte af, at kunne tilbyde vores børn en madordning, hvor 90-100% af maden er økologisk. For os er det vigtigt, at børnene får mad lavet fra bunden af, og ikke mindst tilberedt af årstidens kvalitet varer. En anden vigtig pointe for os, er at minimere spild, og herigennem lære børnene gode vaner i forhold til at tage vare på vores miljø og natur.

  • Mad- og måltidsordningen i Kolbøtten

    Vi prioriterer, at servere en kost for børnene, der i høj grad har fokus på ernæringsanbefalingerne fra Fødevarestyrelsen.

    Eftersom der er et begrænset udbud af økologiske fisk, serverer vi vilde fisk fra havet. Disse medtages ikke i børnehavens øko-regnskab og udgør ca. 2 % af fødevarerne i køkkenet.

    Børnehavens køkken planlægger menuerne ugevis, og det sker, at leverandørerne ikke altid kan levere en given økologisk råvare, derfor har vi altid mad i fryseren, så menuen kan ændres hvis nødvendigt.

    Vi sætter en stor ære i at mad er økologisk eller dansk. Vi laver gerne maden fra bunden dvs. at der bl.a. bages rugbrød og boller i børnehavens eget køkken.