For­æl­dre­be­sty­rel­sens­ prin­cip­per

Her kan du læse om forældrebestyrelsens principper

Samarbejde


I Børnehaven Kolbøtten møder alle børn og voksne en åben, nysgerrig, undersøgende og nærværende dialog. Det er et fælles og gensidigt ansvar, men dialogen muliggøres af børnehaven. Personalet i Børnehaven Kolbøtten har blik for alle børn og forældre, og agerer imødekommende overfor alle.
Vi kommunikerer med god etik og moral samt med respekt for hinandens synspunkter.

 

Børnehavens definition


Vi taler åbent med forældrene om børnenes læring, udvikling, trivsel og dannelse, men vi har samtidig blik for at fortællinger om ens barn bliver nærværende når vi deler oplevelser fra dagen med hinanden.
Der afholdes samtaler i forbindelse med opstart og ved overgang til skole. De kan altid afholdes ekstra samtaler hvis der er et behov fra enten børnehave eller forældre. Vi anvender i høj grad digitale medier i kommunikationen med og mellem forældre, hvilket betyder at vi bl.a. udsender nyhedsbreve fra ledelse, stuerne samt referater fra bestyrelsesmøder via Aula.

 

Økonomi


I børnehaven Kolbøtten vurderer vi vores æstetiske omgivelser, og investerer i attraktive læringsmiljøer både ude og inde.
Børnehavens definition: I sammenhold med forældrebestyrelsen har vi valgt for 2022 og årene herefter at sætte fokus på at investere i vores uderum.

 

Natur og udeliv


Hverdagen i Børnehaven Kolbøtten udfordrer og stimulerer børnene forståelse på natur og udeliv. Vi benytter os af naturens ressourcer, og arbejder med bæredygtighed. Vi vægter at børnene får erfaringer i –og med naturen.
Børnehavens definition: fra jord til bord, madspild, genbrug – vand vi ikke drikker, vander vi blomsterne med – genbrugsmaterialer i kreative processer. Udeværksted.