Traditioner

  Totalteater/sensommerfest i juni
  I Kolbøtten arbejder vi med et års tema som besluttes hvert år til august. På stuerne arbejdes der med årets tema på forskellige måder, hvor vi følger børnenes spor. Det munder ud i en udendørs forestilling i maj, som vises for forældre, søskende, bedsteforældre og andre samarbejdspartnere.
  Efter forestillingen nydes der medbragt mad i haven/gården/gymnastiksalen (afhængig af vejret). Forældrebestyrelsen er ansvarlige for festdelen, og personalet tager ansvar for teaterdelen.


  Jul
  I Kolbøtten har vi vores helt egen nisse, den lister rund i skumringen og laver narrestreger. I løbet af december hygges der med julens traditioner; det kunne være småkager, pynt og læses julehistorier. Hele december hjælper børnene på skift julemanden med at passe hans små drillenisser. Fredagen før juleferien samles alle til julesamling hvor julebudskabet formidles via dukketeater.


  Juledekorationsdag
  Den sidste uge i november laver børnene juledekorationer. Forældre/bedsteforældre, eller anden familie, der har mulighed for at deltage, er velkomne til at komme og tage del i den hyggelige begivehed, samt give en hånd med.
  Børnehaven søger for gran og ler, mens børnene selv medbringer øvrige rekvisitter til dekorationerne. Der serveres kaffe og småkager.


  Lucia fejring og juleafslutning

  Kolbøttens mellemste gruppe børn - de blå børn - vil i december øve sig på Lucia sangen og vil en eftermiddag gå Lucia optog i børnehaven for forældre og børnehavens børn. Efter Luciaoptoget vil der serveres kaffe og æbleskiver på stuerne i børnehaven, hvor forældre og børn sammen kan nyde julestemningen som med dæmpet lys og lucia sang giver en helt særlig stemning  


  Fastelavn
  fastelavn er mit navn...  På selve dagen kan børn og voksne komme udklædt hvis de ønsker. Der pyntes op og bages boller i køkkenet, og fastelavn fejres hele formiddagen.
   Forældre som har lyst til at deltage opfordres også til at være udklædte. Arrangementet understøttes af musik og sang. Efter tøndeslagning nyder hele selskabet fastelavnsboller og vand/kaffe i fællesskab.


  Besøg af påskeharen
  I tiden op til påske samles der mos og børnene laver reder som påskeharen kan gemme æg i.
  Sidste dag før påskeferien samles børnene til børnemøde, og der fortælles en påskehistorie om påskeharen. Så kommer påskeharen og børnene går samlet ud og ser efter, om påskeharen har lagt noget i rederne i løbet af natten.


  Afslutning for skolebørnene (på forældrenes initiativ)
  Der kan arrangeres fællesspisning for børn, forældre, søskende og stuepersonalet. Det er op til den pågældende forældregruppe, at vælge om og hvordan aftenens program skal skrues sammen. Målet med arrangementet er at få afsluttet et langvarigt samarbejde med stil og værdighed.


  Fejring af fødselsdage
  Vi sætter opslag på døren, sætter flag ud og fejrer fødselsdagsbarnet.
  Børnene på gruppen laver en fælles gave til fødselaren.
  Vi holder fødselsdagen her i børnehaven. Fødselaren er med til at pynte nybagte boller med glasur og flag. Det står forældrene frit for om de deltager. Vi dækker fint bord med fødselsdagsdug, lys og servietter.
  Forældrebestyrelsen har besluttet, at børnene ikke skal have uddelt slikposer, da der arrangeres mange fødselsdage i børnehavens regi.


  Børnehavens fødselsdag 1.april
  Alle børn og voksne samles i gården. Vi synger fødselsdagssang og hygger os med nybagte boller.


  Fotografering
  Børnene bliver fotograferet i efteråret af Gauss Foto. Alle der ønsker at gøre brug af tilbuddet kan få deres børn fotograferet, uanset hvad I vælger bliver der taget gruppebilleder af alle 3 stuer.
  http://www.gaussfoto.dk/