Traditioner

  Totalteater/sensommerfest i juni
  Der arbejdes med elementer fra læreplanstemaerne i ca. 1½ uge. Det munder ud i en udendørsforestilling som vises for forældre, søskende, bedsteforældre og andre samarbejdspartnere.
  Efter forestillingen nydes den medbragte mad i haven/gården/gymnastiksalen (afhængig af vejret). Forældrebestyrelsen er ansvarlige for festdelen, og personalet tager ansvar for teaterdelen.


  Motionsdag
  Vi holder motionsdag sidste fredag inden efterårsferien. Vi starter med opvarmning i skolegården, hvorefter børnene bliver inddelt i små hold og begiver sig ud på en af de to ruter.
  Undervejs oprettes et forplejningssted som serverer frugt og vand. Efter gennemført rute overrækkes børnene et diplom for deres indsats.

  Jul
  I Kolbøtten har vi vores helt egen nisse, den lister rund i skumringen og laver narrestreger. I løbet af december hygges der med at lave gaver, småkager, pynt og læses julehistorier. Hele december hjælper børnene på skift julemanden med at passe hans små drillenisser. Fredagen før juleferien samles alle til julesamling hvor julebudskabet formidles via dukketeater.


  Juledekorationsdag
  Den sidste uge i november laver børnene juledekorationer. Forældre/bedsteforældre, der har mulighed for at deltage, er velkommen til at komme og tage del i den hyggelige begivehed, samt give en hånd med.
  Børnehaven søger for gran og ler, mens børnene selv medbringer øvrige rekvisitter til dekorationerne. Der serveres kaffe og småkager.


  Lucia fejring og juleafslutning
  Vi indleder arrangementet i Øster Nykirke kirke (den største af vore to kirker), hvor alle børnene går luciaoptog og præsten fortæller/dramatiserer juleevangeliet. Orglet bruser og vi synger julesalmer. Derpå kører alle i kortege til Kolbøtten, hvor der spilles op til Nissebal i gymnastiksalen.
  Der serveres kaffe og æbleskiver.  Fastelavn
  I tiden op til fastelavn arbejdes der med kulturelle udtryksformer. Der pyntes op og bages boller.
  På selve dagen kan børn og voksne komme udklædt. Forældre som har lyst til at deltage opfordres også til at være udklædte. Arrangementet understøttes af musik og sang. Efter tøndeslagning nyder hele selskabet fastelavnsboller og vand/kaffe i fællesskab.


  Besøg af påskeharen
  I tiden op til påske samles der mos og børnene laver reder som påskeharen kan gemme æg i.
  Sidste dag før påskeferien samles børnene til børnemøde, og der fortælles en påskehistorie om påskeharen. Så kommer påskeharen og børnene går samlet ud og ser efter, om påskeharen har lagt noget i rederne i løbet af natten.


  Afslutning for skolebørnene (på forældrenes initiativ)
  Der kan arrangeres fællesspisning for børn, forældre, søskende og stuepersonalet. Det er op til den pågældende forældregruppe, at vælge om og hvordan aftenens program skal skrues sammen. Målet med arrangementet er at få afsluttet et langvarigt samarbejde med stil og værdighed.


  Fejring af fødselsdage
  Vi sætter opslag på døren, sætter flag ud og fejrer fødselsdagsbarnet.
  Børnene på gruppen laver en fælles gave til fødselaren.
  Vi holder fødselsdagen her i børnehaven. Fødselaren er med til at pynte nybagte boller med glasur og flag. Det står forældrene frit for om de deltager. Vi dækker fint bord med fødselsdagsdug, lys og servietter.
  Forældrebestyrelsen har besluttet, at børnene ikke skal have uddelt slikposer, da der arrangeres mange fødselsdage i børnehavens regi.


  Børnehavens fødselsdag 1.april
  Alle børn og voksne samles i gården. Vi synger fødselsdagssang og hygger os med nybagte boller.


  Fotografering
  Børnene bliver fotograferet i efteråret af Gauss Foto. Alle der ønsker at gøre brug af tilbuddet kan få deres børn fotograferet, uanset hvad I vælger bliver der taget gruppebilleder af alle 3 stuer.
  http://www.gaussfoto.dk/